Известие

Collapse
No announcement yet.

Натрапчиво тракане.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Натрапчиво тракане.

Здравейте колеги. Днес под капака ми се появи натрапчиво тракане. Като дам малко газ бензиновата 1.8 звучи като стар дизел. Казаха ми, че може да е от вариатора. Искам да чуя и други мнения.

Някой има ли представа колко ще ми струва смяната на вариатор? Мисля да го комбинирам и със смяна на маслото и филтрите. Също така къде може да го направя това?

Ако изтраква по-силно при палене и после поутихва но моторът работи като дизел, може и да е вариатор.

Нормално тук струва около 350 - 370 лв. Ако си го доставиш от ebay ще ти излезе по-евтино.

Смяната му по-добре се съчетава със смяната на ангренажа с цел по-малки разходи за труд.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

На празен ход е тих, но като дам газ почва да трака яката работа... остро и натрапчиво

А дали може само да се обслужи вариатора /да се смени пружинката или там каквото се сменя/. ремъка го смених миналата година...
      Last edited by Kovalski; d.m.y г., 01:18.

Comment

Нека да си трака, моята трака 7 години.......
        Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Първоначално публикувано от Kovalski Покажи съобщение
          На празен ход е тих, но като дам газ почва да трака яката работа... остро и натрапчиво

А дали може само да се обслужи вариатора /да се смени пружинката или там каквото се сменя/. ремъка го смених миналата година...
          Рециклирането на вариатора с ремонтния комплект, който продават не ти го препоръчвам, защото не изкарва много и не си струва труда.
          Поинтересувай се от рециклирането, което предлага Ферариста. То изглежда да е по-удачно, но аз нямам впечатления.

Моторът слушал ли го е някой специалист? Да не се окаже, че не трака вариатор а клапани или биелни лагери?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Kovalski Покажи съобщение

Като тръгне да си отива вариатора първо почва да трака като я запалиш, после изчезва тракането,впоследствие почва и на празен ход да трака като хубав дизел.За във високите не знам как е.Виж да не е нещо друго - биелни лагери, повдигачи на клапаните преди да хвърляш пари за вариатор.Моя от 4 години си притраква като я запаля и спира след 3-4 секунди като се напълни с масло.То хубаво е да се изкаже някой дето разбира.Ма сигурно ще се изкашля накрая като се нафантазираме хубаво.

Бих ти препоръчал ако ще се сваля ремъка да го смениш въпреки че казваш че миналата година си го сменял и ако не си сменял скоро водна помпа, вземи я смени.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
            X